'ΕΦΗ ΜΠΆΣΔΡΑ- ΥΠΟΨΉΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΠΙΕΡΊΑΣΗ Έφη Μπάσδρα καθηγήτρια της Ιατρικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υποψήφια βουλευτής Πιερίας με την Νέα Δημοκρατία.

Ο,τι και αν πεις...

Ο,τι και αν γράψεις για την Έφη λίγο θα είναι.....

Δεν μπορείς σε λίγες λέξεις να συμπεριλάβεις το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της,την πολύπλευρη ταλαντούχα προσωπικότητα της!

Ας αφήσουμε λοιπόν να μιλήσει το βιογραφικό της και το υπέροχο,φωτεινό χαμόγελο της που εμπνέει εμπιστοσύνη

ΓΙΑ

ΈΝΑ

ΚΑΛΎΤΕΡΟ

ΑΎΡΙΟ...ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΩΤΕΙΝΉ ΕΛΛΆΔΑ ΠΟΥ ΌΛΟΙ ΑΞΊΖΟΥΜΕ!


Η ΠΙΕΡΊΑ ΔΥΝΑΜΙΚΆ ΜΠΡΟΣΤΆ ΜΕ ΤΗΝ ΈΦΗ ΜΠΑΣΔΡΑ!!
Η Έφη Μπάσδρα είναι καθηγήτρια Βιοχημείας-Εμβιομηχανικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννήθηκε στην Κατερίνη. Είναι κόρη του τυρέμπορα Κώστα Μπάσδρα και της Ελισσάβετ Πλιάκου.
Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Columbia της Ν. Υόρκης, ΗΠΑ με ειδίκευση στην Ορθοδοντική.

Εκπόνησε το διδακτορικό της (Magna cum Laude), την υφηγεσία της (Habilitation) και ανακηρύχτηκε εντεταλμένη Υφηγήτρια (Priv.Doz.) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, Γερμανία.
Έχει δημοσιεύσει πλήθος ερευνητικών εργασιών στα εγκυρότερα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεία. Το βιογραφικό της έχει συμπεριληφθεί στο «Who is Who in the World 16th Edition» και στο «The World Who's Who of Women 14th Edition».
Έχει διδάξει ως προσκεκλημένη καθηγήτρια στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια, από το Harvard των ΗΠΑ ως το Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης στο Ιράν, την Τουρκία κα.

Είναι:
   Πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης Ειδικών Ορθοδοντικών της χώρας, ΕΟΓΜΕ
   Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της δεξαμενής σκέψης ‘ΔιαΝεοσις’
   Μέλος του Advisory Board του Greek Diaspora Fellowship Program του Ιδρύματος ‘Σταύρος Νιάρχος’

Διετέλεσε:
    Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) (2013-16)
    Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης
    Ειδικός σύμβουλος της Eurobank σε θέματα υποτροφιών αριστείας και καινοτομίας
    Αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας
    Αντιπρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος
    Μέλος της Επιτροπής Εξετάσεων Ειδικότητας του Υπουργείου Υγείας,

Ασχολείται συστηματικά με τη διεθνή προβολή του Ολύμπου. Εξέδωσε το δίγλωσσο λεύκωμα "Flowers, Olympus Terra & Mare" [«Τα Λουλούδια του Ολύμπου»], με πρόλογο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Ακαδημαϊκού καθ. Χρ. Ζερεφού, και το ημερολόγιο «Πεταλούδες του Ολύμπου». Αρθρογραφεί συστηματικά στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο για επίκαιρα πολιτικά θέματα.
Διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για δύο θητείες (2010-2016) και Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων. Έχει αχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα ισότητας και μητρότητας και είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του σωματείου «Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών» και Επίτιμο Μέλος του Λυκείου Ελληνίδων, Παράρτημα Πιερίας.
Είναι παντρεμένη με τον Θανάση Παπαβασιλείου, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει δύο γιούς: τον Γιώργο που σπούδασε στο ΜΙΤ και το Χάρβαρντ, Ιδρυτή-Διευθυντή της εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης Avlos στη Βοστώνη των ΗΠΑ, και τον Κώστα, απόφοιτο Μοριακής Βιολογίας του Χάρβαρντ και τελειόφοιτο Ιατρικής και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.