Συνεργασία, Συμμετοχή!!!ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Χρηματοδοτήθηκε ήδη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 2.500.000 € η μελέτη για την άρδευση από τον Αλιάκμονα των περιοχών από τη Μεγάλη Γέφυρα έως το Κίτρος. Ο Δήμος μας χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και τοπικιστικές προκαταλήψεις πρωτοστάτησε στην υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας των έξι φορέων.

Οι Δήμαρχοι Πύδνας-Κολινδρού, Αλεξάνδρειας και Βέροιας, μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Πιερίας και Ημαθίας και την ΔΕΗ Α.Ε., από κοινού με τους έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισαν τον αγώνα για το μεγαλύτερο ίσως αρδευτικό έργο της Μακεδονίας.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κεντρικής Μακεδονίας
Συνεχής και άμεση είναι η συμπαράσταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην αντιμετώπιση μικρών και μεγάλων προβλημάτων που προκύπτουν στην περιοχή μας. Τόσο ο Περιφερειάρχης με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αποτελούν σταθερή υποστήριξη στην υλοποίηση έργων και δράσεων του Δήμου μας.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Φο.Δ.Σ.Α)
Συμμετέχουμε μαζί με τους υπόλοιπους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας στην προσπάθεια της διαχείρισης των απορριμμάτων. Μαζί με τον Φο.Δ.Σ.Α, σε κλίμα άριστης συνεργασίας κατασκευάσαμε τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και επιτέλους αποκτήσαμε τον παροπλισμένο τράκτορα και τα δύο press containers ώστε να μεταφέρουμε τα απορρίμματα σε ΧΥΤΑ του νομού Πέλλας.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ

Αντιλαμβανόμενοι τις υψηλές απαιτήσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ στην ωριμότητα των μελετών, συνεργαζόμαστε με εταιρείες υψηλών αποδόσεων και χαμηλών οικονομικών απαιτήσεων, ώστε να ενταχθούν στο τρέχον ΕΣΠΑ τα έργα που προγραμματίστηκαν να κατασκευασθούν.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ Α.Π.Θ.
Με το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών συντάχθηκε η προκαταρκτική έρευνα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτής του Μακρυγιάλου. Η έρευνα αυτή οδήγησε στην εξασφάλιση 60.000 € από την Π.Ε. Πιερίας για τη σύνταξη όλων των απαραίτητων μελετών και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, ώστε να αντιμετωπιστεί οριστικά το φαινόμενο της διάβρωσης σε μήκος 1.000 μέτρων και να ξαναδημιουργηθεί πλαζ 20 και πλέον μέτρων.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

Η ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
που είναι ο πολυμετοχικός φορέας σχεδιασμού και υλοποίησης δεκάδων έργων και δράσεων -δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα -στην Πιερία, μέσω προγραμμάτων όπως το LEADER, αποτελεί τον βασικό συνεργάτη του Δήμου μας.