Έτσι διαμορφώνεται το προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο Πύδνας ΚολινδρούΓράφει ο Βόρειος

Είμαστε 1,5 περίπου μήνα πριν τις εκλογές και η εικόνα στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, με τα σημερινά δεδομένα, έχει ως εξής:

Ο Βαγγέλης ο Λαγδάρης, φαίνεται πως σκόνταψε ο ίδιος στην «τρικλοποδιά» που πήγε να βάλει στον Παναγιώτη τον Καζά. Ο Στρατηγός του κάνει μεγάλη ζημιά στο «προπύργιό» του, τον Κολινδρό, πράγμα που δεν το φαντάστηκε ούτε ο ίδιος, ούτε τα «πρωτοπαλίκαρά» του εκεί, που κάθονται πλέον σε αναμμένα κάρβουνα. Τα νέα «βαριά χαρτιά» που έριξε στον Κολινδρό, για να μαζέψουν τα χαμένα ψηφοδέλτια, θα καταφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ή θα δημιουργήσουν περισσότερους εσωτερικούς ανταγωνισμούς; Ζημιά όμως του κάνει και σε άλλα χωριά, γι’ αυτό αναγκάστηκε (;) να συμπράξει και με τον ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και μαζέψει κανένα ακόμη ψηφοδέλτιο, γι’ αυτό άρχισε να τάζει και να υπόσχεται στους πάντες τα πάντα για να μπουν στο συνδυασμό (έστω και των τοπικών), μπας και «πηδήξει» κανένα ψηφοδέλτιο από την κάλπη των τοπικών στην κάλπη των δημοτικών.

Ο Παναγιώτης ο Καζάς, είτε από τύχη, είτε επειδή είδε την «τρικλοποδιά», δεν σκόνταψε. Κατάφερε, παρά τις φήμες και τα κουτσομπολιά, να κρατήσει ενωμένη τη βασική του ομάδα και να κάνει την ανανέωση στο συνδυασμό. Ο «ασθενής» αέρας νίκης που είχε στην αρχή, «δυναμώνει» όσο πλησιάζουν οι μέρες προς τις κάλπες κι όλο και περισσότεροι συσπειρώνονται γύρω του. Το παραδοσιακό πρόβλημα του συνδυασμού στον Κολινδρό, εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά κι εκεί φαίνεται πως οι διορατικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται το κλίμα και τον στηρίζουν. Η αρχική ζημιά, που πήγαινε να του κάνει, ο Στρατηγός στο Αιγίνιο, έμεινε ως λόγια του αέρα. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν η ήπια στρατηγική που ακολουθεί και η ηρεμία του, θα κερδίσουν τις παλαιοκομματικές προεκλογικές τεχνικές. Αν τελικά τα εκλογικά κριτήρια έχουν αλλάξει ή παραμένουν ακλόνητα.

Ο Ανέστης ο Μανώλας, ο Στρατηγός, ξεκίνησε με τους «στρατιώτες» του με πολύ φόρα πριν μήνες, αλλά στο διάστημα μέχρι σήμερα κάποιοι «χτύπησαν αναβολή», άλλοι είναι σε άδεια απολύσεως και άλλοι έχουν ήδη απολυθεί. Το θέμα είναι ότι από την αρχή βάλανε τον πήχη πολύ ψηλά και τώρα όσο και να τρέχουν και να πηδάνε, όχι απλά δεν μπορούν να τον περάσουν, αλλά δεν φτάνουν ούτε να τον ρίξουν! Τοπικά δεν θα κατεβάσει πουθενά, και στο δημοτικό θα κατεβάσει 30-35 άτομα. Το μεγάλο ερώτημα για τον συνδυασμό του Στρατηγού είναι: «Στην (πολύ μικρή) πιθανότητα που έχει να πάρει τον Δήμο, με ποια ομάδα σκοπεύει να τον διοικήσει;» Καλές οι προσεγγίσεις περί μάνατζερ, αλλά ο Δήμος θέλει σύγχρονες σκέψεις, μυαλά με όραμα και ανθρώπους με κουράγιο να τρέχουν καθημερινά σε όλα τα χωριά και να επιλύουν προβλήματα.

Ο Δημήτρης ο Ζαφείρης, όπως όλα δείχνουν, θα καταφέρει αυτό που θέλει. Δηλαδή να κερδίσει την «πολυπόθητη» μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο και ελπίζει να κερδίσει μία ακόμη για έναν, από τους περίπου 30, συμβούλους που πρόκειται να κατεβάσει. Το μόνο σίγουρο είναι, πως αυτή η επιπλέον έδρα ΑΝ την κερδίσει, ΔΕΝ θα είναι στο Αιγίνιο.

Ο Θανάσης ο Γιαγκόπουλος και το ΚΚΕ, κάνουν τον προεκλογικό αγώνα, όπως αυτοί ξέρουν, έχουν στους σταθερούς ψηφοφόρους και θα είναι και στο νέο δημοτικό συμβούλιο η «χρήσιμη φωνή».

ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ