Σάββας Χιονίδης: Υποψήφιος Δήμαρχος ΚατερίνηςΟ Σάββας Χιονίδης είναι δήμαρχος της Κατερίνης από το 2007. Επανεξελέγη δήμαρχος και για τον νέο δήμο Κατερίνης (από την 1-1-2011), ο οποίος συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Στις εκλογές του 2014 επανεξελέγη Δήμαρχος με ποσοστό 50,5% από τον πρώτο γύρο με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1959 στην Κατερίνη. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Στη διάρκεια των γυμνασιακών και των φοιτητικών χρόνων έλαβε μέρος στην ομάδα πετοσφαίρισης και Στίβου του Αρχελάου Κατερίνης, καθώς επίσης και στο χορευτικό τμήμα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός και το 1990 ίδρυσε ξενοδοχειακή μονάδα στην Ολυμπιακή Ακτή. Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας, από την ίδρυσή της έως και σήμερα. Χαρακτηριστικότερο έργο του η αποζημίωση των τουριστικών καταλυμάτων του νομού Πιερίας λόγω των ζημιών από τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου ύψους 3 δισ. δρχ, ως κύριος εισηγητής στο ΥΠΕΘΟ και ΕΟΜΜΕΧ από την Πιερία.

Εξελέγη Δήμαρχος Κατερίνης με 50,35% (με την υποστήριξη της ΝΔ) το 2006 και ανέλαβε καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2007. Με την σύσταση του Δήμου Κατερίνης, κέρδισε τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 7 Νοεμβρίου 2010 και εξελέγη ξανά δήμαρχος, ως ανεξάρτητος αυτήν τη φορά με τον συνδυασμό Πολίτες σε Δράση, με ποσοστό 54,11% έναντι 29,29% για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Μηλιώτη.

Έπειτα από τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών το 2014, ο Χιονίδης επανεξελέγη Δήμαρχος με 50,50%, επικρατώντας του Χρήστου Γιαννούλη (27,36%), ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι παντρεμένος με την Τζούλη Γιαμούζη, και είναι πατέρας τριών παιδιών.

Πηγή: el.wikipedia.org