Ο Ηλίας Παπανικολάου συμμετέχει στις εργασίες του «Μοντέλου της Βουλής των Ελλήνων»


Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ηλίας Παπανικολάου συμμετέχει στο «Μοντέλο της Βουλής των Ελλήνων», που διοργανώνεται στην Αθήνα (15-18 Μαρτίου 2019).


Το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων αποτελεί την πρώτη προσομοίωση των διαδικασιών της Βουλής των Ελλήνων στη χώρα, όπου νέοι φοιτητές από κάθε σχολή της χώρας και του εξωτερικού λαμβάνουν θέσεις βουλευτών και υπουργών, συζητούν θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και αποφασίζουν ψηφίζοντας τα δικά τους νομοσχέδια.

Το συνέδριο αποτελεί πιστή προσομοίωση της νομοθέτησης στην Ελλάδα, με σκοπό οι νέοι να εξοικειωθούν με αυτήν και συνεπώς να εκτιμήσουν βαθύτερα τις δημοκρατικές διαδικασίες του Ελληνικού Πολιτεύματος. Το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων προσομοιώνει συγκεκριμένους ρόλους που συνεισφέρουν στην νομοθετική διαδικασία του Κοινοβουλίου.

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η προσομοίωση διοργανώνεται στην Αθήνα, από σήμερα έως τις 18 Μαρτίου 2019. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 1.000 φοιτητές έχουν συμμετάσχει στις διαδικασίες της σε ρόλους Βουλευτών, Υπουργών, Προέδρων, Νομικών Συμβούλων, Δημοσιογράφων και Εθελοντών.