Παραιτούνται Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου, Μάρκου λόγω ασυμβίβαστου!
O Βαγγέλης Μεϊμαράκης...

υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, γνωστοποίησε ότι είναι αποφασισμένος να μην κάνει χρήση της ευεργετικής διάταξης που ψήφισε η κυβέρνηση και αφορά την κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.


Με αφορμή την τροπολογία που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου για τις ευρωεκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, αναφέρει στους συνομιλητές του τα ακόλουθα.

«Κατ΄ επανάληψη είχα μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες. Ως εκ τούτου δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή- υποψήφιου ευρωβουλευτή».

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σύμφωνα με τους συνεργάτες του έχει μιλήσει επανειλημμένως για την ανάγκη της ηθικής υπόστασης στην πολιτική κι άλλωστε έχει επιχειρηματολογήσει δημοσίως στο πλαίσιο των προτάσεών του για τη συνταγματική αναθεώρηση για τα ασυμβίβαστα.

Μετά την κίνηση αυτή δημιουργούνται ερωτήματα για τους συνυποψήφιους του κ. Μεϊμαράκη στην ΝΔ. Δηλαδή θα πράξουν το ίδιο κι οι άλλοι εν ενεργεία βουλευτές που είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές, όπως η 'Αννα Ασημακοπούλου και η Κατερίνα Μάρκου;

Την σειρά μετά από λίγη ώρα πήρε η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και λίγο αργότερα η επίσης βουλευτής της ΝΔ, κ. Μάρκου.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Ασημακοπούλου τονίζει πως «εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να τη χρησιμοποιείς» προσθέτοντας πως «αυτό κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ενδιαφέρον ωστόσο αποκτά η απόφαση Μεϊμαράκη και για το κυβερνών κόμμα. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός θέλει να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο κι άλλους υπουργούς της κυβέρνησης ή εν ενεργεία βουλευτές αφήνει ενδεχομένως έκθετους όσους δεν αποποιηθούν την βουλευτική τους ιδιότητα.

ΠΗΓΗ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ