Ποια ονόματα κλείνουν το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο


Πρόσωπα – έκπληξη, ευρείας αποδοχής αναμένεται να είναι οι 8 που απομένουν για να κλείσει το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.


Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προβεί ακόμη σε ανακοινώσεις για τη σύνθεση του δικού του ψηφοδελτίου, στην οδό Πειραιώς αποφάσισαν να δώσουν νωρίς τα ονόματα στη δημοσιότητα προκειμένου, όπως εκτιμά το newpost.gr, να έχουν την ευκαιρία να «τρέξουν» τις καμπάνιες τους και να τους γνωρίσουν καλύτερα οι πολίτες και αυτό γιατί στη γαλάζια λίστα, εκτός από πολιτικούς με θητεία στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, περιλαμβάνονται και στελέχη με πείρα στα ευρωπαϊκά θέματα, στην αυτοδιοίκηση, στην επιχειρηματικότητα, όπως και άτομα που έχουν διακριθεί στον τομέα τους, που δεν είναι όμως γνωστοί στο ευρύ κοινό.

Όλα τα πρόσωπα που ανακοινώθηκαν, αλλά και οι 8 που απομένουν έχουν πάρει το «ok» προσωπικά από τον κ. Μητσοτάκη, καθώς ο ίδιος έχει δώσει ήδη στις κάλπες που θα στηθούν για την Ευρωβουλή, χαρακτήρα εθνικών εκλογών.

Ο λόγος που στο γαλάζιο επιτελείο θεωρούν τις ευρωεκλογές μητέρα των μαχών, είναι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, απλός: σε περίπτωση που οι εθνικές κάλπες δεν στηθούν νωρίτερα ή ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, αλλά μετά τις 26 Μαΐου, θέλουν να αποφευχθεί η χαλαρή ψήφος, αφού οι ευρωεκλογές θα είναι η πρώτη κάλπη μέσα από την οποία οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας προς την κυβέρνηση.

Στο γαλάζιο επιτελείο δίνουν ιδιαίτερα σημασία στην επίτευξη αυτού του στόχου, καθώς απαντά και στη διπλή προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου, αφενός να διεμβολίσει ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, που μπορεί να είναι οι δύο πόλοι σταθερότητας την επόμενη μέρα και αφετέρου να ενισχύσει προκλητικά μικρότερα κόμματα με στόχο τον πολυκερματισμό του πολιτικού σκηνικού, ο οποίος είναι σαφές ότι εξυπηρετεί τα σχέδια του κ. Τσίπρα για ακυβερνησία μετά τις εθνικές εκλογές.

Πηγή: Paraskhnio.gr