Ξανα ανακατεύεται η τράπουλα στη Νότια Πιερία – Ο Δημόπουλος πάει για «ματ» - «Κλείδωσε» την Βροντού και ετοιμάζει «βόμβα» - Ν’ ανησυχεί ο Γερολιόλιος; Ο Κιαφας αντεπιτίθεται δυνατά.Καλησπέρα στην παρέα. Σάββατο σήμερα, Κυριακή αύριο και καθαρή Δευτέρα μεθαύριο, είπα κι εγώ λίγο να ηρεμήσω και να χαλαρώσω, αλλά μ’ αφήνετε; Δε μ’ αφήνετε… Το παιχνίδι φαίνεται να σκληραίνει και οι βόμβες να πέφτουν η μία μετά την άλλη. Τι να κάνω κι εγώ; Είπα να ξαναπιάσω το πληκτρολόγιο στα χέρια. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ας ρίξουμε μια ματιά του τι έγινε στη Νότια Πιερία και στον Δήμο Δίου-Ολύμπου.
Εκεί που λέγαμε ότι ο Δημόπουλος δεν ακούγεται, ότι κατέθεσε τα όπλα και ότι τέλος πάντων είναι πολύ δύσκολα γι΄ αυτόν, τσουουουπ, να ‘σου μας παρουσιάζει 2 υποψηφιότητες και μας βούλωσε τα στόματα.

Κατ’ αρχάς διαβάζω προχθές (7 Μαρτίου) ότι ο πρόεδρος του ΣΠΕΚΟ Βροντούς Γιώργος Νάτσιος θέτει τον εαυτό του στην διάθεση του δημάρχου Κώστα Δημόπουλου που σε όλη την θητεία του στάθηκε δίπλα στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, στήριξε την ύπαιθρο, έλυσε προβλήματα ετών και έχει πρόταση και όραμα για το μέλλον. Λέω: «Ωωωωπ… Αυτός δεν είχε ανακοινώσει στις 15 Οκτωβρίου υποψηφιότητα με τον υποψήφιο δήμαρχο Σάκη Καλαϊτζή;» Ψάχνω και βλέπω πως ναι, έτσι έγινε. Και εκεί αρχίζουν μέσα στο μυαλό μου να πέφτουν τα ερωτήματα βροχή!!!

Τι έγινε ρε παιδιά; Τι πισωγύρισμα ήταν αυτό; Τι σημαίνει; Άλλαξε ξαφνικά γνώμη ο κ. Νάτσιος ή μήπως η «κουρτίνα» κρύβει κι άλλες εξελίξεις; Ρε μπας και ο φίλος μου ο Σάκης ο Καλαϊτζής αποσύρεται από υποψήφιος δήμαρχος; Γνώριζα βέβαια ότι δεχόταν πολλές πιέσεις σχεδόν απ’ όλους τους υποψήφιους δημάρχους, αλλά δεν είχε ακόμη καταλήξει. Βλέπετε, όπως είπα, ο Σάκης είναι καλός φίλος και μιλάω μαζί του τακτικά. Ωστόσο γι’ αυτό δεν είχαμε πει τίποτε μέχρι προχθές που έσκασε η είδηση. Ρε μπας και ο Σάκης τελικά επιστρέφει πίσω στο λιμάνι του Δημόπουλου φέρνοντας μαζί του και όλο το υλικό (την προίκα) που είχε ετοιμάσει για το δικό του ψηφοδέλτιο; Αν είναι έτσι τότε ο Δημόπουλος έκανε μεγάλο ματ στον Γερολιόλιο και έδωσε την απάντησή του στην ανακοίνωση του Κουρινιώτη τις προάλλες. Γιατί όπως και να το κάνουμε ο Γιώργος Νάτσιος είναι δυνατότερο χαρτί από τον μπαρμπα Γιάννη. Αν βάλεις μάλιστα και τον Σάκη Καλαϊτζή να επιστρέφει με την «πολιτική του προίκα», και αν προσθέσεις και την υποψηφιότητα του Γιώργου του Κουτσή απ’ την Βροντού που θ’ ανακοινωθεί πολύ σύντομα (έτυχε να ήμουν μπροστά «στ΄ αρραβωνιάσματα» βλέπετε), τότε η Βροντού μίλησε και «κλείδωσε» στον Δημόπουλο.


Τώρα, έχουμε και τον Πέτρο τον Κιάφα, ο ποιος εξελίσσεται σε δυνατό παίκτη. Παίζει πάντα με χαμηλά τη μπάλα και με εξαιρετική στρατηγική. Έχει δίπλα (ή πίσω του αν θέλετε) Τόκα (Καρίτσα) και Κουντουριανό (Κονταριώτισσα) και άλλους σημαντικούς «παίκτες» της περιοχής, και κάνει χειρουργικές κινήσεις που το αποτέλεσμά τους θα φανεί λίαν συντόμως.

Όλα αυτές οι πληροφορίες, σε συνδυασμό με το «κάτσιμο» του Γερολιόλιου τον τελευταίο καιρό, που μπορεί να προέρχεται είτε από κόπωση λόγω του ότι ξεκίνησε την προεκλογική του περίοδο αρκετά νωρίτερα από τους άλλους, είτε από κακή οργάνωση της επικοινωνίας του γραφείου του είτε για κάποιους άλλους λόγους, δίνουν την εικόνα ότι Δημόπουλος και Κιάφας έχουν ανοδική πορεία για την ώρα και ότι ο Βαγγέλης ο Γερολιόλιος πρέπει να ξαναβάλει πολύ σύντομα τις μηχανές του μπροστά για να καλύψει το έδαφος που έχασε τελευταία. Δύσκολο το έργο του, αλλά όχι ακατόρθωτο. Για να δούμε…


Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-kapanews