Όταν η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κρατούσε την ομπρέλα για να μην βραχεί ο Αλέξης (ΦΩΤΟ)Στενή συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου είναι ένα από τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης μετά τον νέο, μίνι, ανασχηματισμό.
Αναλαμβάνει ένα «καυτό» χαρτοφυλάκιο, αυτό του Μακεδονίας – Θράκης, με δύσκολο έργο μπροστά της μετά τις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας εμπιστεύτηκε στην Ελευθερία Χατζηγεωργίου το δύσκολο έργο να ανατρέψει το βαρύ κλίμα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η γνωριμία τους μετράει πολλά χρόνια και πάει αρκετά πίσω στο χρόνο, όταν η νέα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, ο νυν πρωθυπουργός και ο νυν σύμβουλος κυβερνητικού σχεδιασμού Νίκος Καρανίκας βρίσκονταν δίπλα δίπλα σε πορεία στη Θεσσαλονίκη (τον Σεπτέμβριο του 2012)

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου ήταν στο πλευρό του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στην επίσκεψή του, πάλι τον Σεπτέμβριο του 2012, στη Θεσσαλονίκη.makeleio.gr