Ηλίας Χρυσικός - Με άποψη: Ας γράψουμε την δική μας ιστορία!!!


Θα ήθελα στην αυτοδιοίκηση να μην υπάρχουν χρώματα, όπως και διαχωριστικές γραμμές. Διαχωριστικές γραμμές υπήρξαν μόνο κατά το παρελθόν και καλό θα είναι, να ΜΗΝ γυρίσουμε πίσω ποτέ, δείχνοντας πίστη και αφοσίωση στη Δημοκρατία και στους θεσμούς. 

Η προσωπική μου άποψη είναι, για να πάμε μπροστά θα πρέπει να δώσουμε τις πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Να δείξουμε πίστη και αφοσίωση στη Δημοκρατία και στους θεσμούς. Άλλωστε, η διάκριση ανάμεσα στη λεγόμενη "υψηλή" και στη λεγόμενη "χαμηλή" πολιτική είναι τελείως ξεπερασμένη και άστοχη. 

Με τις κάλπες "παίζουν" όποιοι φοβούνται την ετυμηγορία το ελληνικού λαού και οι καλοί αυτοδιοικητικοί ΔΕΝ πρέπει να φοβούνται. Η πολιτική κρίνεται στην ανθρώπινη καθημερινότητα, απελευθερωμένοι από ιδεοληψίες, σκοπιμότητες και υστεροβουλίες. 

Προσωπικά πιστεύω στην αποκέντρωση και όχι στο δυσλειτουργικό Κράτος. Πιστεύω σε μια Αυτοδιοίκηση από την τοπική κοινωνία και όχι στην πατρωνία από κομματικούς κυβερνητικούς εγκάθετους. Δεν θέλω την Αυτοδιοίκηση ως περιβάλλον παραπολιτικής και ανίερων συμμαχιών, τη θέλω ως μοχλό ανάπτυξης, τη θέλω ως πυλώνα Δημοκρατίας. 

Όλοι μαζί ας γράψουμε την δική μας ιστορία, όχι μόνο για την Αυτοδιοίκηση, αλλά συνολικά για τη δημόσια διοίκηση και το Κράτος.