ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Δημοσκόπηση : Μάχη στήθος με στήθος δίνουν οι τρεις πρώτοι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κατερίνης!

ΚόσμοςΠιερίας


Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2019, και στο πλαίσιο της πρωινής εκπομπής «Ξυπνάμε Μαζί Ξεκινάμε Μαζί» με τον Μιλτιάδη Χαλκίδη και τη Δήμητρα Μακρή, έρευνα κοινής γνώμης για τον Δήμο Κατερίνης.

 Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα της έρευνας: Πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Opinion Poll το χρονικό διάστημα από τις 22 μέχρι και τις 25 Ιανουαρίου 2019. 

Ο εξεταζόμενος πληθυσμός ήταν άτομα άνω των 17 ετών με δικαίωμα ψήφου σε ένα μέγεθος της τάξης των 752 νοικοκυριών. Η περιοχή διεξαγωγής της έρευνας ήταν ο Δήμος Κατερίνης και ως μέγεθος δειγματοληψίας επιλέχθηκε η πολυσταδιακή τυχαία δειγματοληψία με χρήση quota βάσει γεωγραφικής κατανομής.

Σε ό,τι αφορά τη μέθοδο συλλογής στοιχείων πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικές συνεντεύξεις βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου (CATI). Επιπρόσθετα έγινε στάθμιση βάσει των αποτελεσμάτων των εθνικών (βουλευτικών) εκλογών του 2015. Αναφορικά με τα ευρήματα της έρευνας κοινής γνώμης που παρουσιάστηκαν: Δείτε αναλυτικά όλη τη δημοσκόπηση εδώΦαίνεται πως υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων (ένας στους τέσσερις πολίτες). Καταγράφεται ένα σχετικό «ξεκαθάρισμα», καθώς υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι οι οποίοι ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους και δείχνουν να κερδίζουν την υποστήριξη των δημοτών. 

Διαπιστώνεται μια «αντισυσπείρωση» στην υποψηφιότητα του εν ενεργεία δημάρχου, ο οποίος, ωστόσο, διατηρεί ένα σημαντικό μέρος του ρεύματός του. 

Ακόμη, φαίνεται πως κάποιος από τους λοιπούς υποψηφίους παρουσιάζει περισσότερη δυναμική κερδίζοντας πόντους από τους ερωτηθέντες σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητά του.