Ένα μάθημα πολιτικής από τον Ηλία Παπανικολάου από το παρελθόν (18-10-2013)!
…για το πολιτικό μέλλον της χώρας… ότι «Οι πραγματικοί αγώνες τώρα αρχίζουν»
Σας είχα γράψει την περασμένη εβδομάδα για την υποψηφιότητα του νεαρού Ηλία Παπανικολάου στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα στο ψηφοδέλτιο του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα στην Πιερία. Μάλιστα σας είχα δώσει και μια μικρή πρώτη γεύση από τον Ηλία και το βιογραφικό του. Σας υποσχέθηκα όμως ότι θα έψαχνα ακόμη περισσότερο να βρω πράγματα για τον νεαρό αυτόν, και να που τα βρήκα!
Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας λοιπόν, «αιφνιδίασε» θετικά με την ανακοίνωση του 19χρονου φοιτητή Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ηλία Παπανικολάου, ως 5ου υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου στο τοπικό Πιερικό ψηφοδέλτιο, μαζί με Σοφία Μαυρίδου, Δημήτρη Τσιμήτρη, Απόστολο Τζόβα, Αριστείδη Αγγέλου. 

Φαίνεται ότι ήταν πολύ σωστή σκέψη εκείνων που πρότειναν στον Περιφερειάρχη να τον επιλέξει, αλλά και ο Περιφερειάρχης το έψαξε πολύ καλά ο ίδιος, από κάθε πλευρά, προτού τον ανακοινώσει.

Έτσι η επιλογή του φαίνεται πως έγινε όχι μόνο γιατί είναι ο νεότερος υποψήφιος σε ηλικία στις περιφερειακές εκλογές, όχι γιατί έχει πίσω του ισχυρές τοπικά πολιτικές οικογένειες (ο πατέρας του δικηγόρος Νίκος Παπανικολάου ήταν παλαιότερα Περιφερειακός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας, η πολύτεκνη μητέρα του δικηγόρος Ζωή Συμεωνίδου με πολυπληθείς ποντιακές φαμίλιες από Σεβαστή, Εξοχή – οικογένειες Συμεωνίδη, Κεραηλίδη, Μουρατίδη, κλπ), αλλά γιατί ο νεαρός φοιτητής δραστηριοποιείται έντονα από τα μαθητικά του χρόνια στα 15μελή σχολικά συμβούλια, σε καταλήψεις, διαδηλώσεις, αλλά και ομιλίες, κλπ, πέραν του ότι συμμετείχε πρωταγωνιστικά στα τοπικά παιδικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πιερίας και της ΕΠΣ Μακεδονίας, φτάνοντας μέχρι τον τελικό της προεπιλογής της Εθνικής Παίδων.

Έχω παρατηρήσει από την έρευνα μου για τον Ηλία Παπανικολάου στο διαδίκτυο και τις σχετικές αναρτήσεις ότι υπάρχουν δεκάδες κείμενα που αφορούν στο νεαρό Ηλία, και σας τις παρουσιάζω ενδεικτικά παρακάτω. Αφού σε μία επόμενη ανάρτηση θα σας δείξω και τις αθλητικές του δραστηριότητες, οι οποίες δείχνουν ότι ο 19χρονος συμπατριώτης μας Κατερινιώτης δεν αποκλείεται από outsider να ανέβει και λίγο ψηλότερα και να «χτυπήσει» μία από τις 3 περιφερειακές έδρες, και μάλιστα, αν αυτό συμβεί, τότε θα είναι ο πιο νέος σε ηλικία εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Ελλάδα (από όλες τις έως τώρα Περιφερειακές Εκλογές). Ένα ακόμη ρεκόρ για τον τόπο μας!!!
Πάντως, κλείνοντας αυτό το πολύ μικρό μου κείμενο, θα ήθελα να πω ότι μου έχει κάνει σοβαρή εντύπωση το μήνυμα του νεαρού υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου Ηλία Παπανικολάου, ως πρόεδρος του 15μελούς, που ανάρτησε στις 18 Οκτωβρίου 2013: «Κατάληψη 7ου Γυμνασίου – Μάθημα πολιτικής… Οι πραγματικοί αγώνες τώρα αρχίζουν!».


Γ’ Γυμνασίου – Πρόεδρος Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου – Κατάληψη, με κατάλογο αιτημάτων (2013)

«Οι πραγματικοί αγώνες τώρα αρχίζουν.» (18 Οκτωβρίου 2013). Ένα μήνυμα «φωτιά» για το μέλλον σε ανάρτηση του 15χρονου τότε Ηλία Παπανικολάου στο facebook τον Οκτώβρη του 2013, πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης.


Α’ Γυμνασίου – Δεκαπενταμελές – Καθιστική μαθητική διαμαρτυρία στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης (2011)


Γ’ Γυμνασίου – Πρόεδρος Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου με δικό του συνδυασμό, όπου έλαβε 276 ψήφους σε 302 ψηφίσαντες (2013)


Καταλήψεις και ομιλίες σε Λύκεια της Κατερίνης (2014-2015)


Παρέμβαση του σε ομιλία στην «Εκάβη», μαθητής Α’ τάξης τότε στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης (2014)


Μαθητής της Α’ τάξης τότε του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης σε εκδήλωση – συμπαράσταση για την Ελλάδα έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (2015)


Σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα, τελειόφοιτος μαθητής Λυκείου (2017)


Με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο του Συνεδρίου του Economist στην Αθήνα (2017)


Με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στο Athens Democracy Forum (2017).


Στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φοιτητών Νομικής σχετικά με το δικαίωμα στην εκπαίδευση (2018).
Με την ομάδα συμμετεχόντων στη «ΣΥΝ-ΘΕΣΗ, προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου» ως Αντιπρόεδρος του Συνεδρίου και μέλος της Οργανωτικής Ομάδας (2018).

Πέτρος Σταθακόπουλος (kapa-news.gr)