Γιατί «πάγωσε» η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων βουλευτών από τη ΝΔ

Για τις 10 Ιανουαρίου, συμβολική ημέρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, είχε προγραμματιστεί η ανακοίνωση ενός σημαντικού μέρους των ψηφοδελτίων του κόμματος. Κυρίως προερχόμενων από το Μητρώο Στελεχών, γυναικών και νέων κάτω από 40 ετών ώστε να τους δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος ενόψει των εκλογών.


Η ΝΔ άλλωστε θέλει ανανέωση των ψηφοδελτίων αλλά και της κοινοβουλευτικής της ομάδας. Κάποιοι νέοι υποψήφιοι, που είχαν πάρει το «πράσινο φως» από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη και περίμεναν να ανακοινωθούν είχαν μάλιστα κάνει και τις απαιτούμενες ετοιμασίες ώστε να εμφανιστούν και επισήμως ως υποψήφιοι.

Άλλαξε ωστόσο ο κομματικός σχεδιασμός κάτι που επισήμως αποδόθηκε στις πολιτικές εξελίξεις. «Λίγη υπομονή. Μπορεί να τα ανακοινώσουμε όλα μαζί,

Οι πολιτικές συνθήκες είναι τέτοιες που μπορεί να πάμε σε ανακοίνωση όλων των ψηφοδελτίων», απάντησε ερωτώμενη σχετικά η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. Πληροφορίες λένε πάντως πως υπάρχουν και αντιδράσεις που είχαν φθάσει στην Πειραιώς και από κομματικές οργανώσεις αλλά και από στελέχη που ήθελαν να είναι υποψήφιοι βουλευτές και το όνομά τους δεν περιλαμβάνονταν στις πρώτες λίστες.


Πηγή:
http://myportal.gr