ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ''ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ''

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο των Αθηνών την Κυριακή, οι πολίτες της Πιερίας παρά την καταρρακτώδη βροχή και τις αντίξοες συνθήκες, συμμετείχαν μαζικά στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Το ποιοι εμπνεύστηκαν την ιδέα και ποιοι οργάνωσαν την όλη εκδήλωση είναι δευτερεύουσας σημασίας.


Εμείς ως νέοι άνθρωποι και φίλοι μεταξύ μας και ασχέτως της υποψηφιότητάς μας με διαφορετικούς συνδυασμούς ο καθένας, αποφασίσαμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και να προτάξουμε το ΕΜΕΙΣ έναντι του ΕΓΩ.


Η πατρίδα ενώνει και καλέσαμε τον κόσμο να διαδηλώσει για άλλη μια φορά για το αυτονόητο: Ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική! Για την ακρίβεια η Μακεδονία είναι Ελλάδα! Σημαντικό είναι το μήνυμα που στέλνουμε στους 300 της Βουλής να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ακούσουν τον κυρίαρχο λαό που στη συντριπτική του πλειοψηφία δεν αποδέχεται ούτε την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ούτε την αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας!


Οφείλουμε κάποιες απαντήσεις, τώρα που ολοκληρώθηκε αυτή η πέρα κάθε προσδοκίας επιτυχημένη πορεία, δεδομένων των καιρικών συνθηκών:


1. Δεν επιδώσαμε κάποιο ψήφισμα, καθώς κανένας μας δεν είχε/έχει την εξουσιοδότηση να υπογράψει ένα κείμενο το οποίο θα εκπροσωπούσε τις χιλιάδες των παρευρισκομένων.


2. Επιλέξαμε να μην πάμε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, διότι ο πόλεμος με «άδεια» κτίρια δεν έχει κάποιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Επίσης το μήνυμα παρελήφθη από αυτούς που έπρεπε μέσω της μαζικότητας της παρουσίας του κόσμου, της φωνής και των συνθημάτων. Αυτός ήταν και ο λόγος που κηρύχτηκε πέρας της εκδήλωσης με τον Εθνικό Ύμνο στο άγαλμα της Ελευθερίας.


3. Επιλέξαμε ως ημέρα πραγματοποίησης της πορείας την Τρίτη το απόγευμα, ώστε να είναι ανοιχτή η αγορά. Κάποιοι συμπολίτες μας όντως δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω εργασίας, αλλά θέλαμε να μπούμε σε μια εργάσιμη ημέρα και ώρα, με ανοικτή την αγορά για να πάρουν το μήνυμα όσο το δυνατόν περισσότεροι .


4. Πήραμε το ρίσκο μιας ενδεχόμενης αποτυχημένης πορείας, γιατί ήμασταν σίγουροι για το δίκαιο της διαμαρτυρίας και δικαιωθήκαμε. Θέσαμε τον εαυτό μας στο προσκήνιο εν γνώσει μας ότι μπορεί να κατηγορηθούμε από διάφορους καλοθελητές για ιδιοτέλεια, ωστόσο στις παραινέσεις μας να «βγούνε» μπροστά, όλοι έκαναν πίσω και συνέχισαν να κουνάνε επιδεικτικά το δάχτυλο πίσω από την ανωνυμία τους.


5. Νιώθουμε υπερήφανοι για τους Πιεριείς ανώνυμους και επώνυμους και ευχαριστούμε από καρδιάς τον Μητροπολίτη μας που ως θρησκευτικός ηγέτης και θεματοφύλακας της πίστης μας έδωσε το παρών και προσέδωσε το απαραίτητο κύρος στην πορεία.


6. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλλαν αφιλοκερδώς στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.


7. Σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζουμε πράξεις όπως επίσκεψη σε σπίτια Βουλευτών, καθότι είναι χώρος ιερός. Η όποια αντίθετη γνώμη πρέπει να εκφράζεται δημοκρατικά και να επικρατεί η σύνεση. Για το λόγο αυτό υπάρχουν οι εκλογές, τα δημοψηφίσματα και τα δικαστήρια.


Δε θα οικειοποιηθούμε μεθόδους που ψέγαμε τα προηγούμενα χρόνια! Δυστυχώς όμως όταν μιλάμε για ένα τόσο ευαίσθητο Εθνικό Θέμα , η πρακτική που ακολουθεί το κυβερνών κόμμα είναι από μόνη της πρόκληση, με το να αγνοεί το θέλημα της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού και να μην επιζητά τη γνώμη του μέσω εκλογών ή μέσω δημοψηφίσματος.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ