Τι μας λες κυρία Φώφη: «Εγώ δεν είμαι Τσίπρας» – Τι θα κάνει με Παπανδρέου!...

 tribune.grΤη φράση «εγώ δεν είμαι Τσίπρας» χρησιμοποίησε η Φώφη Γεννηματά όταν κλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ να απαντήσει στην καταγγελία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου, ότι επί της ουσίας προσπάθησε να τον εξαγοράσει για να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, «προσφέροντας του την τοποθέτηση του ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.
«Εγώ δεν κάνω νταραβέρια, μόνο δημόσιες πολιτικές συνεργασίες», ισχυρίστηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Η κ. Γεννηματά απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με άλλο κόμμα, λέγοντας ότι «θα φανεί ενόψει των εκλογών».

Όπως είπε η Φώφη Γεννηματά, η ίδια προχώρησε στην διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου, γιατί την ώρα της ψηφοφορίας η μειοψηφία πρέπει να ακολουθεί την γνώμη της πλειοψηφίας, παρά το γεγονός ότι όπως αποδείχτηκε είχε πει άλλο ένα ψέμα προ ημερών ότι δηλαδή δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για τις «Πρέσπες».

Σε ερώτηση για τη διαφωνία του Γιώργου Παπανδρέου, υπενθύμισε ότι ως υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός, δεν έδωσε εθνικότητα και γλώσσα, αποφεύγοντας και πάλι να δώσει στίγμα των προθέσεων της, καθότι ο κ. Παπανδρέου εκτός της ξεκάθαρης θέσης του υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, σήμερα τηλεφώνησε και στον διαγραφέντα Θανάση Θεοχαρόπουλο, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξη του .

ΚΙΝΑΛ όπως λέμε εναπομείναν ΠΑΣΟΚ
Για το έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι στόχος του θα είναι να οδηγήσει το Κίνημα στην επόμενη φάση, στην εκλογή οργάνων όπως πρέπει να γίνεται σε έναν ενιαίο φορέα.

«Η ευθύνη μου είναι, ότι έκανα πίσω και δέχθηκα το αίτημα για πολυκομματικό φορέα», πρόσθεσε. Για το μέλλον των κομμάτων που συμμετείχαν, είπε ότι έχει έρθει η ώρα όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω.

Τέλος, αναφερόμενη στο συλλαλητήριο, είπε ότι είναι απαράδεκτο που ο κ. Τσίπρας έριξε χημικά σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.