«Συμπολιτεία Δίου-Ολύμπου» ο συνδυασμός του υπ. Δημάρχου Στέργιου Φαρμάκη

Με πλήρες αίσθημα ευθύνης απευθύνομαι εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου σε όλους εσάς που τα τελευταία χρόνια ως πολίτες του Δήμου Δίου Ολύμπου έχετε γίνει αποδέκτες μιας κακής διοίκησης που οδήγησε τον τόπο μας σε ένα οικονομικό και αναπτυξιακό αδιέξοδο.
Η παρούσα διοίκηση μας έχει γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Βασικές υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, η ύδρευση, η άρδευση και η αποχέτευση έπαψαν να είναι αυτονόητες προς τους δημότες με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου. Η σημερινή δημοτική αρχή πελαγοδρομεί ανάμεσα στα προβλήματα της καθημερινότητας χωρίς σχέδιο ανάπτυξης , χωρίς όραμα, χωρίς βηματισμό. Δεν έχει εξαγγελθεί και υλοποιηθεί κανένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, ούτε για τον τουρισμό ούτε για την αγροτική ανάπτυξη. Επικρατεί πλήρης διάλυση! Ποτέ ο Δήμος μας δεν είχε φτάσει σε αυτό το χαμηλό επίπεδο παραγωγικότητας δημοτικού έργου. Σε κανένα τομέα δεν έχουμε πρόοδο! Η αδιαφάνεια και η κακοδιαχείριση είναι καθημερινά μπροστά μας!


Ο Όλυμπος, οι παραλίες, οι οικισμοί είναι εγκαταλελειμμένοι και οι πολίτες αισθάνονται και ομολογούν καθημερινά την ανυπαρξία των υπηρεσιών και παρεμβάσεων του Δήμου σε κάθε τοπικό πρόβλημα. Τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, όπως είναι ο Όλυμπος, η θάλασσα με τις παραλίες, οι αρχαιότητες, οι παραδοσιακοί οικισμοί, οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, δεν αξιοποιούνται στο βαθμό που αφορά τη δημοτική αρχή. Ημιτελή έργα των προηγούμενων διοικήσεων παραμένουν ακόμη ημιτελή και αφήνονται στο έλεος του χρόνου και των φυσικών καταστροφών. Οι πολίτες, παρόλο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το πιο κοντινό επίπεδο εξουσίας στο λαό, αισθάνονται παραγκωνισμένοι και αποξενωμένοι, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν στην ορατή πλέον διάλυση και ανυπαρξία δημοτικού έργου και υπηρεσιών.

Για τους παραπάνω λόγους, και έπειτα από διεξοδικές συζητήσεις και επαφές με ανθρώπους που έχουν κοινό όραμα για τον τόπο, αποφάσισα να θέσω στην κρίση σας την δική μου υποψηφιότητα για τη θέση του ΔΗΜΑΡΧΟΥ στις εκλογές του Μαΐου 2019! Με επιστημονικές γνώσεις οικονομολόγου, ως ελεύθερος επαγγελματίας, με την μακρόχρονη εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών και κυρίως με την πρόσφατη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης, με καθαρά χέρια και σχέδιο για το Δήμο μας και την τοπική ανάπτυξη, σας ζητώ να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου! Έχω θέληση και διάθεση να προσφέρω για πρώτη φορά στον τόπο μας από τη θέση του ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δίου Ολύμπου αυτό που του αξίζει.

Εγώ και οι συνεργάτες μου, που πλαισιώνουν αυτή την προσπάθεια, έχουμε τη θέληση να συνεργαστούμε με κάθε δημιουργική, παραγωγική και προοδευτική «φωνή» που θέλει τον Δήμο μας καλύτερο, αξιόπιστο, αποτελεσματικό στα προβλήματα της καθημερινότητας και δυναμικό, παρεμβατικό, δραστήριο στα έργα και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη του τόπου μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με όλα τα κακώς κείμενα και τα προβλήματα που υποβαθμίζουν καθημερινά την ποιότητα της ζωής μας. Έχουμε όραμα και σχέδιο για την αναδιοργάνωση του Δήμου και την τοπική τουριστική, αγροτική, οικιστική, χωροταξική, αειφόρο, περιβαλλοντική μα πάνω από όλα δίκαιη ανάπτυξη!

Το τοπικό μας σχέδιο ανάπτυξης, ως αλληλένδετος κρίκος στη σχέση Πόλη – Πολίτης, θα χαρακτηρίζεται από τα στοιχεία εκείνα που εγγυώνται την πρόοδο και την ευημερία για όλους και όχι για λίγους.

Πιστεύουμε και θα αγωνιστούμε για να αναβαθμίσουμε τη διοίκηση του δήμου σε θέματα που αφορούν τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών.

Το αναπτυξιακό μας πλάνο θα εξειδικευτεί και θα καταρτιστεί μετά από διαβούλευση, βάσει των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Δραστηριοποίηση και ευαισθητοποίηση των δημοτών μέσα από δράσεις του Δήμου για αντιμετώπιση των φαινομένων εκφυλισμού της κοινωνίας όπως η διαφθορά , η διαπλοκή, ο ρατσισμός , η ξενοφοβία και ο φασισμός.

Εφαρμογή συγκεκριμένης κοινωνικής και πολιτισμικής πολιτικής (Υγεία, Παιδεία, Αλληλεγγύη) με ενίσχυση δημοτικών και κοινωνικών Υπηρεσιών με προσλήψεις ειδικευμένου αυτοδιοικητικού προσωπικού.

Θεσμοθέτηση της τακτικής λογοδοσίας των δημοτικών οργάνων, χρήση τοπικών δημοψηφισμάτων σε κάθε τοπική κοινωνία για σημαντικότατα θέματα.

Χρηστή και διαφανής διαχείριση του δημοσίου χρήματος με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την βελτίωση της ζωής των πολιτών!

Φίλοι και φίλες

Ο Δήμος μας είστε εσείς! Η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ» είστε εσείς. Ένα κράμα ανθρώπων αλλά και οικισμών που μας συνδέουν πολλά. Βουνό – θάλασσα – κάμπος – Ιστορία – Πολιτισμός, έρχονται να ενώσουν όλους εμάς για ένα αισιόδοξο και δημιουργικό κοινό μέλλον. Ας μην αφήσουμε άλλη μια ευκαιρία για αυτόν τον τόπο , να πάει χαμένη. Σας δίνουμε το χέρι της συνεργασίας για να δημιουργήσουμε ένα νέο Δήμο που θα στέκεται δίπλα στον κάθε πολίτη και κάθε συλλογικότητα! Θα αγωνιστούμε και θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα, χωρίς προκαταλήψεις, ιδιοτέλεια, κομματικές εξαρτήσεις και πολιτικά χρώματα!

Σας καλούμε να στηρίξετε τη «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ» ως έναν γνήσιο προοδευτικό συνδυασμό, πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, με οικουμενική αντίληψη και φροντίδα για τον κάθε πολίτη, το κάθε χωριό και κάθε κλάδο επαγγελμάτων και τομέων της Δημοτικής μας γεωγραφίας.

Πιστεύουμε στη συνεργασία, στη συνέργεια και στη συλλογικότητα των δημιουργικών και προοδευτικών δυνάμεων και των πολιτών!

Για αυτό από αύριο και κάθε μέρα θα βρισκόμαστε σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά για να συνεργαστούμε για τον αυριανό Δήμο μας. Σας καλούμε να μας συναντήσετε, να γνωριστούμε καλύτερα, να μιλήσουμε, να μας πείτε και τις δικές σας ιδέες για την ανασυγκρότηση του Δήμου μας, να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του Δήμου μας, για τα παιδιά μας, για τη νέα γενιά!

Αστέριος Φαρμάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου
Συμπολιτεία Δίου-Ολύμπου