Κομματικός ανασχηματισμός στη ΝΔ ενόψει εκλογών!!!
Σε ριζικό κομματικό ανασχηματισμό προχωρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας σε θέση εκλογικής μάχης τη Νέα Δημοκρατία. Για να το πετύχει αυτό, όπως εξάλλου έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος της ΝΔ, θα αντικατασταθούν δεκάδες κομματικά στελέχη που θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εθνικές, αλλά και αυτοδιοικητικές εκλογές και στις θέσεις τους θα...

μπουν νέα πρόσωπα, που θα αποτελέσουν, μαζί με τους υπολοίπους που παραμένουν, τον κεντρικό μηχανισμό της Πειραιώς για τις τετραπλές εκλογές.

Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να ανακοινωθούν μεθαύριο, Πέμπτη, το πρωί και μαζί με αυτές θα επισημοποιηθούν οι υποψηφιότητες των βουλευτών της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής στις πέντε νέες εκλογικές περιφέρειες που έχουν δημιουργηθεί από τη διάσπαση αυτών των δύο.

Έτσι, θα ανακοινωθεί ότι στο βόρειο τομέα Αθηνών θα είναι υποψήφιοι οι Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος και Νίκη Κεραμέως (από το Επικρατείας), στο δυτικό τομέα Αθηνών οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γεράσιμος Γιακουμάτος και στο νότιο τομέα Αθηνών οι Νίκος Δένδιας, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη και Χάρης Θεοχάρης. Επίσης, στην Ανατολική Αττική οι Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου (από το Επικρατείας) και στη Δυτική Αττική ο Θανάσης Μπούρας.

Οι αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό αφορούν και το επικοινωνιακό επιτελείο, από όπου αποχωρούν οι δύο αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου, Νίκος Ρωμανός και Κωνσταντίνος Κυρανάκης, που θα πολιτευθούν στο βόρειο και νότιο τομέα Αθηνών αντίστοιχα. Ο Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, θα πολιτευτεί στην Καβάλα και ο Γιώργος Κοντογιάννης, αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου, στην Ηλεία. Νέο πρόσωπο στο επικοινωνιακό επιτελείο θα είναι ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Γιάννης Μαστρογεωργίου, που θα αναλάβει αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου.

Στο νότιο τομέα Αθηνών θα είναι υποψήφιοι τρεις γραμματείς, που επίσης θα αντικατασταθούν: Ο Βασίλης Σπανάκης, γραμματέας ειδικών κομματικών οργανώσεων, ο Τάσος Γαϊτάνης, γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης και ο Γιάννης Καλλιάνος, αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων.

Το βόρειο τομέα Αθηνών προτίμησαν τρεις άλλοι γραμματείς της ΝΔ, που ως εκ τούτου αφήνουν την κομματική θέση τους. Πρόκειται για τη Ζωή Ράπτη, γραμματέα σχέσεων κοινωνίας – κόμματος, το Βασίλη Ξυπολητά, γραμματέα παραγωγικών τομέων και το Μανώλη Γραφάκο, αναπληρωτή γραμματέα προγράμματος.

Στη Δυτική Αττική θα πολιτευθεί ο Γιώργος Κώτσηρας, αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων, στις Σέρρες ο Τάσος Χατζηβασιλείου, αναπληρωτής γραμματέας διεθνών σχέσεων και στις Κυκλάδες ο Φίλιππος Φόρτωμας, αναπληρωτής γραμματέας οικουμενικού ελληνισμού.

Οι αλλαγές, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ, αλλά αφορούν και όσους είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Έτσι, θα αντικατασταθεί και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, που είναι αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού & επικοινωνίας, καθώς και άλλοι που θα ριχτούν στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών:

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Γιώργος Παπαδημητρίου (αναπληρωτής γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης), ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Λαρίσσης (αναπληρωτής γραμματέας σχέσεων κοινωνίας – κόμματος), η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με το συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, Ελένη Δουνδουλάκη (αναπληρώτρια γραμματέας σχέσεων κοινωνίας – κόμματος) και οι υποψήφιοι σύμβουλοι με τον ίδιο συνδυασμό Χρήστος Θεοδωρόπουλος (αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων), Χρήστος Μπιτουλιώτης (αναπληρωτής γραμματέας σχέσεων κοινωνίας – κόμματος) και Νίκος Πέππας (αναπληρωτής γραμματέας κοινωνικών δικτύων και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων), ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Μανώλης Κουτσογιαννάκης (αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού), κ.ά.

Ο ριζικός ανασχηματισμός που θα ακολουθήσει μετά από αυτές τις αποχωρήσεις θα φέρει μια μεγάλη ανανέωση στον κομματικό μηχανισμό, κάτι που επιθυμούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ταυτόχρονα θα δείξει στην πράξη το διαχωρισμό της κομματικής από την κοινοβουλευτική λειτουργία της ΝΔ. Εξάλλου μία από τις αλλαγές που έχει περάσει ο κ. Μητσοτάκης στο καταστατικό του κόμματος είναι ότι «η κατοχή οποιασδήποτε κομματικής θέσης ή αξιώματος με διοικητική ή διαχειριστική εξουσία είναι ασυμβίβαστη με την κατοχή οποιασδήποτε κυβερνητικής θέσης ή λειτουργήματος ή διοικητικής θέσης, εκτός υπαλληλικής ιεραρχίας».