Υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας και επίσημα ο Δημήτρης Καρανίκας
«Όραμα και ελπίδα» για τον Δήμο Ελασσόνας

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Η τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού είναι σημαντικοί θεσμοί που μπορούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στη επίλυση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών.


Στις προθέσεις μας είναι να συν-διαμορφώσουμε τη νέα εναλλακτική και ριζοσπαστική πρόταση για το δήμο μας με ενεργούς και ελεύθερους πολίτες αλλά και με διάφορες αυτοδιοικητικές κινήσεις.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο θεσμό, είναι καθήκον μας να ενισχύσουμε τον χαρακτήρα του Δήμους μας ως οργανισμό της κοινωνίας των πολιτών και να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας, αυτοτέλειας, πλήρους διαφάνειας και κοινωνικής συμμετοχής.

Στόχος μας είναι ένας Δήμος ανοιχτός και δημιουργικός, πρωτεργάτης της κοινωνικής αλληλεγγύης, συνοχής και ανάπτυξης. Ένας δήμος της τοπικής πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης και δράσης.

Θέλουμε τη δράση της δημοτικής αρχής να διαπερνά το ζωογόνο κριτικό πνεύμα, το απολύτως απαραίτητο για την διεκδίκηση και ικανοποίηση αιτημάτων προς όφελος όλων των πολιτών. Ο Δήμος που επιθυμούμε και ονειρευόμαστε δεν μπορεί να είναι άκριτος χειροκροτητής και υποτακτικός της κεντρικής εξουσίας, μήτε όμως και κάστρο στείρας αντί-κυβερνητικής πολιτικής.

Η αναμέτρησή μας θα γίνεται κατά κανόνα με τα προβλήματα του Δήμου μας. Με αυτές τις ελάχιστες γενικές αρχές οι οποίες θα εξειδικευτούν και θα αναπτυχτούν πιο αναλυτικά στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, ξεκινώ μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου την προσπάθεια για την συγκρότηση ενός αξιόπιστου, ανοιχτού συνδυασμού με έντονα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, μακριά από διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα και εξαρτήσεις.

Απευθύνω λοιπόν προσκλητήριο σε όλους όσους θέλουν αλλά και σε κάθε υγιή δύναμη του τόπου, που βλέπει τα πράγματα με άλλο μάτι και την πρόοδο μέσα από το γενικότερο καλό, να είναι οδηγοί των εξελίξεων και όχι απλά ακόλουθοι, να ανταμώσουμε και να αλλάξουμε το Δήμο μας.

Μετά τη παρότρυνση και τη στήριξη της Ενωτικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, φίλων και ενεργών πολιτών δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Ελασσόνας.