Ε. Καϊλή: Μετά τα Χριστούγεννα αποφασίζω για τον δήμο ΘεσσαλονίκηςΜετά τα Χριστούγεννα θα απαντήσει αν δέχεται, ή όχι την πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ να κατέβει ως υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, διαμήνυσε η ευρωβουλευτής της Ελιάς, Εύα Καϊλή, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.
Η ευρωβουλευτής της Ελιάς ανέφερε ότι βρίσκεται ήδη στην Θεσσαλονίκη και είναι σε διαδικασία συναντήσεων και επαφών για να διαπιστώσει αν μπορεί μαζί με μια καλή ομάδα να προσφέρει στην πόλη αυτά που της αξίζουν.


«Την τελική μου απόφαση θα την πάρω και θα την δημοσιοποιήσω μετά τις γιορτές. Είμαι ήδη στην Θεσσαλονίκη, κάνω τις επαφές μου και μετά τις γιορτές θα δώσω την τελική μου απάντηση στο κόμμα. Χρειάζεται καλή προετοιμασία, δε χρειάζεται μια επικοινωνιακή εκμετάλλευση ενός ζητήματος που είναι πολύ σημαντικό για την πόλη. Αξίζει στην πόλη σεβασμός και πάρα πολλά και θα πρέπει κανείς να δει αν όλα αυτά μπορούν να γίνουν. Δεν είχα προετοιμαστεί για μια τέτοια πρόταση και θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να την επεξεργαστώ καθώς είχα στο μυαλό μου μια δεύτερη θητεία ως ευρωβουλευτής» σημείωσε η κυρία Καϊλή.

Ακόμη, η Ευα Καϊλή σημείωσε πως εείναι μια μεγάλη πρόκληση ο δήμος Θεσσαλονίκης και για το αν υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν με κακό μάτι την υποψηφιότητα της απάντησε: «Η πρόταση έχει γίνει επισήμως από το κόμμα σε μένα να είμαι υποψήφια δήμαρχος. Όσοι είχαν φιλοδοξίες προφανώς και δεν την βλέπουν με καλό μάτι αλλά αυτό είναι ανθρώπινο. Σίγουρα ήθελα να συνεχίσω μια δεύτερη θητεία στην ευρωβουλή, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη τιμή ο Δήμος και σίγουρα είναι πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις. Με το αναλογικό σύστημα βέβαια ο Δήμαρχος ίσως δεν μπορεί να κάνει όλα αυτά που θα ήθελε να κάνει γι’ αυτό και χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις και συμμαχίες και αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που πρέπει να σκεφτώ καλύτερα».

Ερωτηθείσα αν έχει την στήριξη του Γιάννη Μπουτάρη η κ. Καϊλή απάντησε πως η κοινωνία αποφασίζει για τους υποψήφιους και τους κρίνει και δεν χρειάζεται να υπάρχει η έγκριση από τον σημερινό δήμαρχο.

«Δεν έχω κάνει κουβέντα με τον κ. Μπουτάρη αλλά όταν κατέβηκε ίσως ήμουν η μόνη εκλεγμένη βουλευτής που πραγματικά στήριξα μια προσπάθεια να φύγει ο συντηρητισμός από τη Θεσσαλονίκη και να προχωρήσουμε σε μια άλλη πιο προοδευτική υποψηφιότητα. Έκτοτε οι σχέσεις μας ήταν πάντα πάρα πολύ καλές αλλά δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο να εγκρίνει την υποψηφιότητα μου ο κ. Μπουτάρης. Ο κόσμος αποφασίζει, η κοινωνία κρίνει, τα κόμματα προτείνουν, οι πρώην δήμαρχοι έχουν τη γνώμη τους αλλά αυτό που χρειάζεται σίγουρα είναι να λάβει κανείς υπόψη του το νέο εκλογικό σύστημα και στη δεύτερη Κυριακή να διασφαλίσει ότι πραγματικά θα μπορεί να έχει λυμένα τα χέρια του και να κάνει κάτι για την πόλη» υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της Ελιάς.

Η κ. Καϊλή μίλησε με θερμά λόγια για τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Ταχιάο λέγοντας ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του, ενώ για την κ. Νοτοπούλου, υποψήφια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι δεν την γνωρίζει προσωπικά.

«Δεν είμαι συγκρουσιακή σε προσωπικό επίπεδο, είμαι σίγουρα σε πολιτικό, άρα τα ζητήματα δεν είναι προσωπικά και με αυτό το εκλογικό σύστημα αν κάτι χρειάζεται κάποιος είναι η συναίνεση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει κανείς να έχει καλές σχέσεις με όλους τους υποψήφιους και ένα κοινό σκοπό. Την κυρία Νοτοπούλου προσωπικά δεν την γνωρίζω. Για το κόμμα της έχω άποψη για τον τρόπο που γίνεται η επιλογή των στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, για το διχαστικό λόγο που χρησιμοποιούν τα στελέχη του, αλλά όχι για την ίδια σε προσωπικό επίπεδο. Επειδή έχω υπάρξει νέα γυναίκα στην πολιτική πιστεύω ότι όλοι έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν την αξία τους και το έργο που έχουν κάνει. Ο κ. Ταχιάος είναι ένας άνθρωπος καταρτισμένος, μηχανικός δεν έχει κανείς να του προσάψει κάτι. Μου είναι συμπαθής και πιστεύω πως είναι η ήρεμη δύναμη που θα μπορούσε να προσφέρει στην πόλη. Μία συνεργασία μαζί του θα είναι πιο εύκολη» υποστήριξε η κυρία Καϊλή.

Παράλληλα τόνισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι καταστροφική.

«Σημασία έχει το τι πιστεύει ο καθένας και όχι το τι λέει. Εγώ πιστεύω ότι είναι μια καταστροφική συμφωνία. Θα μπορούσε να είναι μια καλή συμφωνία αλλά δεν είναι και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον τόπο μου και δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη είναι συνολικά η Μακεδονία. Οι Θεσσαλονικείς και οι άνθρωποι της Μακεδονίας είναι σίγουρα ευαίσθητοι και πιστεύω πως αυτό θα παίξει ένα ρόλο στη συμπεριφορά τους στις εκλογές» υπογράμμισε καταλήγοντας η ευρωβουλευτής της Ελιάς.

makthes.gr