Ανακοίνωση Υποψηφιότητας της Ελευθεριάδου Σημέλας με την ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ του Γιώργου Νταντάμη

Με τιμή και συναίσθηση ευθύνης, σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο της Κατερίνης. Έναν Δήμο, πλαισιωμένο από το πολύμορφο φυσικό κάλλος του Ολύμπου, των Πιερίων και της εκτενούς παραλιακής ζώνης και προικισμένο από δημιουργικούς ανθρώπους του μόχθου και των γραμμάτων. Η συνύπαρξη αυτών των στοιχείων, αποτελεί γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη και ανάδειξη του τόπου μας σε κέντρο δημιουργικότητας, σε μια «μηχανή πολιτισμού», με οφέλη για το σύνολο των πολιτών του και παράλληλα με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Οφέλη όχι πρόσκαιρα, που θα ικανοποιούν τις ανάγκες του παρόντος αλλά και θα θέτουν τις βάσεις για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Στην εποχή μας, έχει παγιωθεί η στρεβλή ανάγνωση της ρήσης ότι, η «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού», εστιάζοντας στο "εφικτό". Ως εκ τούτου, έχουμε συνηθίσει σε πολιτικές πρακτικές "φτωχές" με την πεποίθηση ότι, δεν υπάρχει εναλλακτική. Η αντίληψη αυτή, είναι και η καταδίκη μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι, το "εφικτό", μπορεί να είναι πολύ ανώτερο από αυτό που βιώνουμε, όταν την τέχνη της πολιτικής, την ασκούν άνθρωποι που διεκδικούν στο πλαίσιο των υφιστάμενων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, με ρεαλισμό αλλά και όραμα – το ίδιο που έχουμε όλοι μας - και κυρίως σχέδιο για την υλοποίησή του αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που προσφέρονται.

Την πεποίθηση αυτή, συμμερίζεται ο συμπολίτης μας και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιώργος Νταντάμης. Προσηνής ο ίδιος, με ευγένεια και ευθύτητα στον λόγο του, με έκδηλη την αγάπη του για τον τόπο μας και τους ανθρώπους της στο σχέδιό του για την αυτοδιοίκηση, αποφασισμένος να επιτύχει και σε αυτό το πεδίο δράσης του. Πιστεύω στην ειλικρίνεια των προθέσεών του και με την ίδια αποφασιστικότητα, στρατεύομαι με όλους μου τις δυνάμεις, την επιστημονική αλλά και βιωμένη γνώση που διαθέτω από την εργασία μου στη δημόσια διοίκηση και την προηγούμενη ενασχόλησή μου με τα «κοινά», για την πραγμάτωση του κοινού μας οράματος: ισχυρής, τολμηρής και αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και συμμετοχικής δημοκρατίας. Μιας αυτοδιοίκησης στην οποία, ο κάθε δημότης θα μπορεί να έχει ενεργό ρόλο, ως κριτής και ως ρυθμιστής στη λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν. Στον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα», εμπνεόμενοι από τον επικεφαλής του, είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε αυτό το ηθικό χρέος και αισιόδοξοι ότι και οι συνδημότες μας, θα μας δώσουν την ευκαιρία να αποδείξουμε την αλήθεια των προθέσεων και των δεσμεύσεών μας, για έναν σύγχρονο και ανταγωνιστικό Δήμο Κατερίνης, όπου το όφελος της κάθε περιοχής θα είναι και όφελος για όλον τον Δήμο. Έναν Δήμο όπου όλοι θα νιώθουμε αλλά και θα είμαστε ισάξιοι, ισότιμοι και συνάμα συνυπεύθυνοι.

Με τιμή
Σημέλα Ελ. Ελευθεριάδου
Δασολόγος Δ/νσης Δασών Πιερίας