Ευχές υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης Θανάση Λιακόπουλου για την γιορτή της Πολιούχου της πόλης μας Αγίας Αικατερίνης
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι πολίτες της Κατερίνης γιορτάζουμε με λαμπρότητα και ευλάβεια την πολιούχο και προστάτιδα της πόλης μας. Η γιορτή της Αγίας Αικατερίνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μακρά πορεία και την ιστορική παράδοση της Κατερίνης μας, ενώ ο βίος της αποτελεί πυξίδα για όλους εμάς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε στον όμορφο τούτο τόπο. Σύμφωνα με...

την ιερή παράδοση, η Μεγαλομάρτυς Αγία Αικατερίνη, με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια, ήταν μια λαμπρή επιστήμων του καιρού της, γνωστή για το ήθος και τη σοφία της. Σε μια περίοδο μεγάλων διωγμών εναντίων των Χριστιανών, η Αγία Αικατερίνη συνελήφθη και της ζητήθηκε να αρνηθεί την πίστη της. Για τον λόγο αυτό μάλιστα επιστρατεύτηκαν 50 δεινοί ρήτορες, που προσπάθησαν να την πείσουν πως οι ιδέες τις είναι αβάσιμες και στρεβλές. Η Αγία Αικατερίνη συνομίλησε με τους ρήτορες και όχι μόνο δεν πείστηκε αλλά ήταν τελικά αυτή που τους έπεισε να στραφούν στον Χριστιανισμό, γεγονός που της στοίχισε τη ζωή της.
Ο βίος της Αγίας Αικατερίνης αποτελεί παράδειγμα για όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για έναν καθαρό σκοπό, παραμένοντας πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά μας. Όσοι αγαπάμε τον τόπο μας και οραματιζόμαστε μια καλύτερη πόλη, μια χρηστή διοίκηση που θα σέβεται τον πολίτη και μια αξιοπρεπή κοινωνία για όλους και όχι μόνο για τους λίγους, ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τους σύγχρονους ρήτορες και στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Γιατί «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα».
Χρόνια Πολλά σε όλους

Θανάσης Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης
thanasis.liakopoulos@yahoo.com